Om företaget

Unico Engineering är en enskild konsultfirma som ägs och drivs av Jonas Lundberg.
Företaget startades 1997 och arbetar på konsultbasis med maskinkonstruktion främst inom industrin. Det verktyg som mestadels används är Pro/ENGINEER, men det finns även god kompetens i AutoCAD.
 
Om Jonas
Jag är född i november 1973 och har vuxit upp med 2 syskon på Essvik söder om Sundsvall. Min grundskoletid avverkades på Essviks skola och Nivrenaskolan. Gymnasiet gick jag på Västermalms skola, där jag läste 4-årig teknisk linje med inriktning på maskinteknik. Efter studenten blev det militärtjänst på A4 i Östersund, där jag var pjäsgruppchef.
 
Då jag växt upp med Lapphundar har detta intresse tagit en stor del av min fritid. Åt hundutställningar, träning och skötsel har ägnats många timmar.
 
Motorintresset har alltid varit stort och skruvandet tog fart i mopedåldern, för att sedan övergå till bilar, motorcyklar och snöskotrar. Fritiden ägnas, kanske inte helt förvånande, sommartid gärna åt motorcykelåkning, både på vägen och i skogen. Vintrarna tillbringas naturligtvis gärna på snöskoter.
 
Under min uppväxt sysslade jag med en mängd olika idrotter, slalom, orientring, simning, fotboll, backhoppning, bordtennis, för att nämna några. Men numer ägnar jag mig helst åt innebandy, slalom samt enduroåkning 
Jag är numera bosatt tillsammans med min fru och våra två barn i en villa i Bergsåker, väster om stan. Som husägare går en hel del tid åt till diverse renoveringar och annat.
 
 
Historik
Utbildning:
4-årig teknisk linje, inriktning maskinteknik, Västermalms skola Sundsvall
Militärtjänstgöring, pjäsgruppchef A4 Östersund
Påbyggnad 20 veckor konstruktion
Teknisk engelska
Advanced/Superuser Pro/ENGINEER
Div. fortbildningskurser Pro/ENGINEER och AutoCAD
 
Innan jag startade Unico Engineering arbetade jag 2 år på en större konsultfirma. Jag hade under den perioden uppdrag på ett antal företag, t.ex. SundBirsta, AkzoNobel, CascoNobel, Rotom. Sedan starten av Unico har jag främst jobbat åt Metso Paper Sundsvall AB.